Posted on Leave a comment

Избор на играчки според годините на дете: съвети от igra4ka.bg

Изборът на детски играчки може да изглежда прост, но има много фактори, които трябва да се вземат предвид.
Важно е да мислите за бъдещ период от време, а не само за момента.

Други важни фактори са: ценообразуване, безопасност, образователна стойност и, разбира се, забавление!
Изберете плюшени играчки и дрънкалки за бебета и музикални инструменти, подреждане на играчки и забавления на открито за малки деца.

За деца в предучилищна възраст изберете дрехи за обличане, блокове, пастели и книги.
По -големите деца ще се насладят на хвърчила, велосипеди, пъзели и настолни игри.

Избор на играчки за бебета и малки деца

Изберете стимулиращи предмети за бебета до 1 година. Голямо разнообрзие на играчки за бебета, може да намерите в сайта за играчки www.igra4ka.bg

Потърсете играчки, които ще ангажират развиващите се сетива, като играчки с ярки цветове, прости шарки, различни текстури и скърцащи или тракащи шумове.

Плюшени играчки с бродирани очи, големи пръстени за подреждане, дрънкалки и играчки, които позволяват на бебетата да натискат копчета или да сортират форми, са популярни опции.
Бебетата и малките деца поставят всичко в устата си, така че избягвайте всякакви играчки, които имат малки части или парчета, които могат да паднат, както и боя, която може да се отцепи.

Изберете тактилни играчки за деца между 1 и 2 години. На тази възраст децата се учат да изследват своя свят. Изберете ярко илюстрирани книги, изработени от картон или плат, играчки за вана, нечупливи огледала или всичко, което създава шум.
Избор на играчки за деца в предучилищна възраст

Изберете играчки, които насърчават художественото изразяване. Позволете на децата да проявят креативност с градивни елементи и скрепени пластмасови блокове, да играят тесто, тъпи ножици, големи нетоксични маркери и пастели, бои за пръсти и карти за шиене.


Избор на играчки за деца в училищна възраст

Изберете играчки, които насърчават активността при деца на възраст над пет години. Изберете ролкови кънки , детски фотоапарати, шейни, хвърчила , прибори за рисуване и рисуване, шевни материали и неусложнени комплекти инструменти. А велосипед е друг чудесен начин да получите децата навън и да играе – в зависимост от големината на детето, колелата трябва да са 24 или 26 инча (61 или 66 см). [7]
За по -големи деца потърсете играчки, които да ги включат в тяхната среда. Опитайте автомобили с дистанционно управление, дронове, креда на тротоара, научни експерименти, шпионски комплекти, телескопи или нещо друго, което ще създаде спомени.

  1. Изберете играчки, помагащи за хоби, за деца между 8 и 12 години. Изберете играчки, които съвпадат с интересите на детето, като например материали за художествени занаяти, конструктивни комплекти, електрически влакове, модели, които те могат да изработят сами, музикални инструменти или спортно оборудване.
    Избор на безопасни играчки
  2. Гледайте опасности от задавяне. Бебетата обичат да слагат неща в устата си, затова стойте далеч от играчки с отделящи се малки части и очила от стъкло или копчета, които могат да се разхлабят и да се заседнат в гърлото.
  3. Избягвайте остри ръбове. Децата са склонни да тичат с играчките си и всичко остро може да причини дълбоки разкъсвания, ако се преобърне.
  4. Не давайте на децата тежки играчки. Децата често надценяват способността си да вземат тежки или големи предмети. Изпускането на нещо тежко върху себе си може да причини сериозни наранявания, включително счупени кости.
  5. Стойте далеч от играчки с малки магнити. Дори силните магнити могат да се разглобяват и поглъщат. Това може да представлява опасност от задавяне и дори да доведе до наранявания на храносмилателния тракт, водещи до операция
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *