Posted on Leave a comment

Как точно леките коли за скрап се рециклират


Замисляли ли сте се как се рециклират колите, точно през какви етапа преминават, какво реално се получава в тях.


1-во точно след като прецените, кой да прибере вашата лека кола за скрап е фирмата да ви заплати договорената парична сума, уредите документацията и пренасят колата, след което се слага на мястото там където ще бъде започната нейната подготовка.

Започва се с най-главният елемент от гледна точка на сигурност – горивния резервоар. Горивото се източва от него и малко след това дадения контейнер се маха. Повода е, че именно там се съдържат бензинови пари и при най-малката искрица може да гръмне.

Малко след този етап се минава на идната стъпка

Елиминирането на много други течности от колата

Отстранява се маслото от автомобилния двигател, при положение, че то се събира в специализирани варели и се отделя за отделно рециклиране.

Тази процедура се изпълнява за антифриза, водата за чистачките и разнообразни течности ако са на лице. Климатичния фреон несъмнено е нужно да бъде събран с необходимата техника и да не се изпуска във въздуха.

Алумулаторната батерия се откача и се отделя за различно преработване, притежава в себе си олово и различни химикали като пример електролити. Акумулаторите си имат отделна процедура за рециклиране.
В другата стъпка автомобила се подготвя за махане на елементите с неметално съдържание, като могат лесно да са разкачени и премахнати от леката кола. В това число стъкла, гуми, огледала, пластмасови брони и много други компоненти.

В следствие на всичко това леката кола би могла да е смачкана. И така се достига по компактен вид за извозване или пък съхранение. Твърде често не се смачкват, а директно се поставят на поточна линия отвеждаща си в една голяма машина, като започва да ги реже на мънички парченца.

Тя се нарича шредер, подобно на мелачаката на работа, нарязващ хартията на по-малки късчета.
Накъсаната срап, която се получава е удобна да бъде почистена от елементите с неметално съдържание, като това става най-ефикасно с голям магнит, като изтегля металните частици.

През воден резервоар възможно е да се раздели пластмасата и платовете от алуминия, където са останали.
Така в крайна сметка вашия автомобил се разпокъсва и групира. Получената скрап е комфортна за преместване и е възможно да се пренася до отделни кътчета по света и у нас или просто до определен завод, там където биха я купили.

Точно там тя ще бъде претопявана и отливана в различни фигури, заготовки и ламарини за производство на разнообразни метални изделия.

В сайта на rovotel.com ще откриете още полезна информация за изкупуване на стари коли софия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *