Posted on Leave a comment

Каски за Мотоциклет – въпросът е защо са ни нужни плюс точно как да изберем подходяща

Едва ли има фен на бързите високи скорости, който напълно да има необходимост от убеждаване от сериозността на оригиналните моторни каски.

Всеки един запален моторист често е направил каската в нещо много повече от водеща мярка за безопасност. Освен това тя е и аксесоар, част от пълната визия на моториста, също така и бонус към визията на дадения мотор.

Но макар необходимостта от шлем за мотор да прилична на доста от очевидна, често новаците фенове или по-самоуверените водачи решават да ги изключат, понеже ги откриват за неудобни, прекалено скъпо струващи или ненужни. Но парите в качествена каска е това, което може да спаси живота на водача, да го спаси от травми и да му намали редица лоши преживявания от сблъсък, лоши метеорологични условия и други.

Точно какво е нужно да вземате предвид малко преди избирането на каска?

Пазарът предоставят огромен избор от различни модели и ценови класове моторни каски за мотоциклет.

Други фактори, които е наложителна да вземате предвид за избиране на каска, ще са здравина, самата марка, сертификат, комфорта, вид, разбира се, крайна цена също макар не абсолютно винаги тя да е сигурен критерий за качеството.

Трябва да сте взели размери на обиколката на главата си, точно преди да отидете в физически магазин за моторни каски, въпреки че в края на краищата ще ви се наложи да пробвате различни типове, за да решите кой е най-удобният за вас конкретно. Има 3 различни видове на скалпа: продълговата, средна и кръгла.

Твърде вероятно ще купите моторна каска директно на място в специализиран физически магазин, ето защо и да не можете да решите каква точно форма каска за мотор ви е необходима, консултантите със сигурност ще ви помогнат.

Каква точно е идеалната моторна каска?

Каската трябва да ви бъде комфортна, а това означава да не е нито твърде затегната, нито изключително разхлабена. В перфектния случай тя прилепва плътно на главата ви и леко по-леко ще я чувстват като естествена неразделна част от тялото и екипировката.

Добра идея е да вземете под внимание на факта, че моторните каски се отпускат веднага след малка употреба. Когато се опитате да я свалите, тя не бива да излиза лесно и бързо, а когато клатите глава, каската не е нужно да се движи.

Ако по скалпа ви има протривания, червени белези или други наранявания след проба и символично носене, тогава не сте избрали подходящ модел. Желателно е каската ви да има много отвори, за да дишате. Не бива и да нарушава видимостта ви.

Качествен сертификат за моторна каска

Несъмнено, много повече от важен е сертификатът на моторните каски, защото той ви гарантира качество и сигурност. Стандартите за качеството са:
● DOT (сертификат за съвсем малко ниво на качество в САЩ)
● ECE22.05 (сертификат за съвсем малко ниво на качество в Европейският съюз)
● ACU GOLD (сертификат, че моторната каска е годна за състезания, като важи за Великобритания).
Каските за мотор са много повече от принадлежности. Те са нещо, което би могло да спаси живота ви, затова не ги пренебрегвайте и не ги забравяйте вкъщи преди път – независимо дали планирате той да е дълъг, или наистина кратък.

В края на краищата, най-главната част от пътуването е не само да стигнете до окончателната цел, но и веднага след това да се върнете вкъщи.

Може да посетите нашият мото магазин

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *